05 квітня 2021

Міжнародний день супу

 Міжнародне свято - День супу відзначають 5 квітня уже декілька років поспіль. Заходи за традицією включають популяризацію супу, як смачної і корисної для здоров’я страви. Що може зігріти душу і тіло краще за тарілочку ароматного, а ще й гарячого супу? 

Батьківщиною супу вважають Стародавній схід, де раніше за інших навчилися робити посуд, що підходив для його приготування. Важко перелічити всі види супів, винайдених за цей час людством. Любителі цієї страви обов’язково назвуть французький буябес, іспанський гаспачо, грузинський харчо, болгарський таратор, російські щі, холодник, уху, ну і звичайно ж неперевершений український борщ. Особливо витончені цінителі згадають японський рамен та китайський даньхуатан. Легкі або наваристі, прості в приготуванні або складні, м’ясні або вегетаріанські, з картоплі, локшини, рису або водоростей - всі вони зробили свій внесок у благородну справу громадського харчування та гідні того, щоб їм присвятили окремий день. Міжнародний день супу відзначають не з якого-небудь там супу з пакетика або банки. Тільки з свіжого, легкого, домашнього супу! Саме такий варіант найсмачніший, найароматніший та найкорисніший. Основа здорового харчування і головна рекомендація дієтологів для людей з різними шлунково-кишковими захворюваннями, тих, що стежать за калорійністю їжі і всіх, кому небайдуже власне здоров’я і самопочуття.

Тож,  саме дітям   важливо   розповісти про користь першої страви  , адже саме малюки  в своєму раціоні використовують лише другі страви або бутерброди .

ВсеосвітаПерейти на сторінку документа

Немає коментарів:

Дописати коментар